Företaget grundades 1960 av Erik Arlemark i Göteborg

Från transparens till luminans

AB Arlemark är idag ett företag som erbjuder ljuskonsultation och belysningsprodukter. Vi säljer några få egna produkter och är också återförsäljare för italienska Puraluce, Turkiska Lamptime och Ukrainska LedLife.

 Puraluce tillverkar även metalldetaljer åt bla. Gucci, Louis Vuitton och Prada. Dom har egen utveckling, tillverkning och ytbehandling i sin anläggning som ligger i Scarperia, San Piero i Italien. Dom erbjuder små, effektiva, snygga armaturer i lägre effekter som passar utmärkt när man vill förstärka arkitektoniska detaljer och ljussätta med stil och kvallite.

Vi säljer även armaturer från Lamptime som är ett av Turkiets största tillverkare av LED belysning och har varit aktiva i branschen sedan 2004. Huvudfokus ligger på större kvantiteter för industri och allmänbelysning till bra priser med hög kvalitet och finish. Passar utmärkt till kontor, offentliga miljöer, industriell belysning, parkeringshus m.m.

Vi har även ett samarbete och är återförsäljare för LEDLIFE som ligger i östra Ukraina. Dom tillverkar armaturer för bla. butiker, gata, lantbruk och arkitektonisk belysning. LEDLIFE erbjuder mycket hög kvallité till fördelaktiga priser. Deras spetskompetens finns inom jordbruk och butiksbelysningen med armaturer där spektralfördelningen är anpassad för att lyfta fram vissa produkter som chark, fisk eller mejeri. LEDLIFE är extremt duktiga på belysning för lantbruket.

Arlemark erbjuder också belysningsplanering.  Detta innebär för dig som kund att du får en kostnadseffektiv belysningsanläggning som är energi- och miljömässigt riktig, utan att påverka synuppgiften negativt. En god ljusplanering sänker energikostnader, förlänger livslängder på armaturer och ljuskällor, verkar för en god ljusmiljö, minskar Co2-utsläpp och ger nöjdare användare.

I en ljusplanering kan flera olika armaturtillverkare komma ifråga. Vi försöker hitta dom armaturer som uppfyller kraven bäst och vi är inte bundna att alltid använda våra egna produkter utan försöker alltid se till slutresultat och vad kunden har för önskemål.

               Arlemark arbetar idag endast med belysning.

En sällsam historia om Erik Arlemark.

1960 grundar  Erik Arlemark  företaget i Göteborg med siktet inställt på att sälja bilglas till bilverkstäder och glasmästerier. Två år senare, 1962 byggs ett huvudkontor i Malmö och ett litet lager upprättas i Huskvarna norr om Jönköping. Detta hände sig på den tiden när E4 var var under uppbyggnad, och därför passade Jönköpings logistiska läge väldigt bra.

1964-68 flyttar lagret i Huskvarna till större lokaler i det kända Ebbes bruk beläget i Huskvarna och verksamheten växer. 1974- byggs nya lagerlokaler, ca. 2000 m2 på Kämpevägen 25 i Jönköping. Man installerar datorer och moderna lyftkranar och börjar även sälja planglas, plaster och tillbehör. 1978- går Erik hastigt bort och dottern med man tar över verksamheten och huvudkontor flyttas helt till Jönköping.

1990 övergår AB Arlemark till Ljungarum-koncernen och 2004 tar nästa generation över. Glaset fasas sedan ut på grund av dålig lönsamhet. Arlemark tar försiktigt klivet in i belysningsbranchen då företaget redan har många kunder inom skylt och reklamindustrin, och detta blir ett naturligt steg in i framtiden.