Företaget grundades 1960 av Erik Arlemark i Göteborg

Från transparens till luminans

 AB Arlemark är idag ett företag som erbjuder ljuskonsultation och belysningsprodukter. Vi säljer egna produkter och är också återförsäljare för italienska Puraluce som även tillverkar metalldetaljer åt bla. Gucci, Louis Vuitton och Prada. Puraluce har egen utveckling, tillverkning och ytbehandling i sin anläggning som ligger i Scarperia, San Piero i Italien.  Allt finns under samma tak. Detta gör att vi även kan erbjuda våra kunder att välja ytfinish/plätering på armaturer och utföra specialanpassningar och samtidigt hålla en ytterst hög kvalité.

Arlemark är även återförsäljare för LEDLIFE som ligger i östra Ukraina. Dom tillverkar armaturer för bla. butiker, gata, lantbruk och arkitektonisk belysning. LEDLIFE erbjuder mycket hög kvallité till ett lågt pris. Deras spetskompetens finns i buriksbelysningen med armaturer där spektralfördelningen är anpassad för att lyfta fram vissa produkter som chark, fisk eller mejeri. LEDLIFE är också extremt duktiga på belysning för lantbruket. Dom har också ett egenutvecklat ljus-styrningssystem som är kompatibelt med dom allra flesta armaturer och standarder på marknaden.

Arlemark erbjuder också belysningsplanering enligt standard SS-EN12464-1:2011. Detta innebär för dig som kund en kostnadseffektiv belysningsanläggning som är energi- och miljömässigt riktig, utan att påverka synuppgiften negativt. En god ljusplanering sänker energikostnader, förlänger livslängder på armaturer och ljuskällor, verkar för en god ljusmiljö, minskar Co2-utsläpp och ger nöjdare användare.

I en ljusplanering kan flera olika armaturtillverkare komma ifråga. Vi försöker hitta dom armaturer som uppfyller kraven bäst och vi är inte bundna att alltid använda våra egna produkter utan försöker alltid se till slutresultat och vad kunden har för önskemål.

               Arlemark arbetar idag endast med belysning.

En sällsam historia om Erik Arlemark.

1960 grundar  Erik Arlemark  företaget i Göteborg med siktet inställt på att sälja bilglas till bilverkstäder och glasmästerier. Två år senare, 1962 byggs ett huvudkontor i Malmö och ett litet lager upprättas i Huskvarna norr om Jönköping. Detta hände sig på den tiden när E4 var var under uppbyggnad, och därför passade Jönköpings logistiska läge väldigt bra.

1964-68 flyttar lagret i Huskvarna till större lokaler i det kända Ebbes bruk beläget i Huskvarna och verksamheten växer. 1974- byggs nya lagerlokaler, ca. 2000 m2 på Kämpevägen 25 i Jönköping. Man installerar datorer och moderna lyftkranar och börjar även sälja planglas, plaster och tillbehör. 1978- går Erik hastigt bort och dottern med man tar över verksamheten och huvudkontor flyttas helt till Jönköping.

1990 övergår AB Arlemark till Ljungarum-koncernen. 2004 tar nästa generation i familjen över och glaset fasas ur på grund av dålig lönsamhet. Arlemark tar försiktigt in belysning i verksamheten då företaget redan har många kunder inom skylt och reklamindustrin, och detta blir ett naturligt steg in i framtiden.

Är du intresserad av våra produkter? Besök någon av våra samarbetspartners eller kontakta oss direkt.